Wat is het ideale aantal sekspartners?

Laatste update: November 17, 2016

“Met hoeveel mensen hebt u al geslapen?” Dit is ongetwijfeld één van de meest gestelde vragen wanneer u begint te daten met een nieuwe man/vrouw, ongeacht of u gaat voor een informele relatie of voor iets ernstigs.

Het antwoord is altijd lastig. Zal het hoger of lager zijn dan wat de andere verwacht? Zijn er te veel of te weinig partners geweest? Afhankelijk van het aantal, en natuurlijk ook uw date, kunt u worden aanzien als een sexgod of -godin, en misschien als iemand die te gemakkelijk is, of misschien juist het tegenovergestelde: iemand die niet veel ervaring heeft en misschien te preuts is.

De huidige volwassenen (de zogenaamde ‘millenials’) zijn minder seksueel actief dan de vorige generaties

Maar wat is dan het ideale aantal sexpartners? Uit een studie, uitgebracht in 2015 door de San Diego State University, is gebleken dat millennials minder seksueel actief zijn dan de vorige generaties. Dit ondanks het feit dat tegenwoordig occasionele sex genormaliseerd is, en heel wat meer mensen gebruik maken van adult dating sites voor seks ontmoetingen.
Gemiddeld blijkt, zoals de studies suggereren, dat millennials waarschijnlijk minstens 8 seksuele partners hebben gehad, terwijl dit bij de vorige generaties waarschijnlijk rond 11 speelpartners zou liggen.

De meeste van de Belgische vrouwen geven toe geslachtsgemeenschap te hebben gehad met gemiddeld acht mannen, en suggereren dat het ideale aantal intieme partners op 10 zou liggen.
Betekent dit dat het hebben van meer of minder partners onaanvaardbaar zou zijn? Neen, dit is niet zo, alles is afhankelijk van de persoon en hoe hij/zij wil experimenteren met zijn/haar seksleven.

Geven occasionele dating sites aanleiding tot een promiscue gedrag?

Eén van de vragen die we ons kunnen stellen als we kijken hoe casual dating de dag van vandaag in zijn werk gaat is: “Hebben singles meer kans om zich promiscue te gedragen door het ontstaan van occasionele dating sites”?

Het is wel zo dat platforms zoals C-date gemakkelijker toegang geven tot sexdates. Als u op zoek bent naar een erotisch avontuur met een andere open-minded opwindende jongen/meisje, is het nu gemakkelijker dan jaren geleden. Maar dit betekent niet noodzakelijk dat de huidige singles oversext zijn. Het doel en de regels zijn hetzelfde. Het is enkel de manier waarop Belgische singles zoeken naar iets ongedwongen, die veranderd is. Nu kunnen X-rated fantasieën met een paar muisklikken tot werkelijkheid gebracht worden.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven. Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.