Ben jij een fan van polyamoureus daten?

Laatste update: November 17, 2016

Jaren geleden werd een affaire buiten de relatie waarvan iedereen wist en waar iedereen mee akkoord ging gezien als een taboe in onze samenleving. Vandaag de dag kunnen we echter stellen dat verschillende seksuele relaties geen enkel probleem meer is als alle partijen akkoord gaan. Deze manier van leven heet polyamorie en wordt met de dag populairder!

Op casual dating sites kan je zowel singles terugvinden als koppels met een opgen geest van over heel België (en zelfs de rest van de wereld). Mensen die op zoek zijn naar een vriendschap met extra voordelen, one-nights stands en tijdelijke affaires. Op sites als deze is het dan ook gemakkelijk om een conncetie te maken met iemand die op zoek is naar een polyamoureuze relatie. Toch zijn er heel wat zaken om in ogenschouw te nemen als je aan het overwegen bent je in een dergelijke relatie te storten. Bekijk dan ook even de volgende aanbevelingen en maak voor jezelf uit of je klaar bent om een dergelijk type van relaties aan te gaan.

Selecteer de perfecte polyamoureuze match

Er is een groter diversiteit aan profielen die je terug kan vinden op dating sites. Dat gaat van aantrekkelijke singles die graag andere mensen bezig zien tot vrouwen die speels voor de webcam zijn tot koppels die naar de perfecte kandidaat voor een trio op zoek zijn. Het is dan ook extreem belangrijk om je bedoelingen duidelijk te maken.

Uiteindelijk is polyamoureus daten een mix van casual en serieus daten. Jij en je partner kunnen dan al wel in een open relatie zitten maar je bent eigenlijk op zoek naar samen de liefde echt te delen met nog iemand anders op lange termijn. Het draait dus niet om simpele one-night stands want er zijn echt emoties bij betrokken. Het is echter ook niet het klassieke ideaal van de monogame relatie. Het gaat om het genieten van meerdere en verschillende relaties in dewelke je allemaal even betrokken en geïnteresseerd in elkaar bent.

Open communicatie met alle betrokken partijen

De mensen die een dergelijke vorm van leven erop nahouden kunnen niet gelabeled worden als bedriegers. Iedereen in het hele proces is immers perfect op de hoogte van wat er zich afspeelt en gaat ermee akkoord. Ze steunen het idee van even belangrijke relaties te hebben met verschillende mensen op hetzelfde ogenblik. Het spreekt dan ook voor zich dat eerlijke communicatie van levensbelang is.

Nog een belangrijk gegeven in dergelijke relaties is dat iedereen een beetje flexibiliteit vertoont en daarbij ook de gevoelens van alle betrokkenen respecteert. Als je er zeker van wilt zijn dat de relatie gaat lukken moet je begrip kunnen opbrengen voor iedereen in de relatie. En het spreekt voor zich dat ook jaloezie compleet uit den boze is!

Als je er klaar voor bent om liefde te vinden of intieme ontmoetingen te hebben met meer dan één persoon tegelijkertijd dan is polyamoureus daten misschien wel de perfecte match voor jou!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven. Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.